träningstips del 3: Adonis index

0kommentarer

Idag ska jag skriva lite allmän information om Adonis index som kan vara en rätt så bra tankeställare för dom som tränar.
 
Adonis index
 
 
 
Adonis index är även kallad "den perfekta kroppen" och baseras på den grekiska guden adonis. för enligt studier och forskning så har dom kommit fram till att män och kvinnor omedvetet tänder på en "adonis kropp" utan att kunna hjäla det och utan att ens själv veta av det. så när man börjar gymma eller redan har gymmat ett tag så finns det 2 möjliga sätt som din träning kan gå åt. Du kan antingen träna dej längre eller närmre ifrån ditt adonis index. så det jag säger är att vissa tränar sej fulare till det motsatta könet omedvetet. så här kommer lite tips på hur man ska träna för att undvika att träna sej åt fel riktning.
 
1: Använd inga extra vikter till magen. säg att du vill ha en slank och snygg mage med eventuella sexpack och allt de där. du ska du ABSOLUT INTE använda vikter till magen. som alla vet så blir muskler större av styrketräning, och det gäller magmusklerna också. alla har ett sexpack oavsett hur stora eller små dom är, men det döljer sej under kroppsfettet. Så det är kroppsfettet du ska fokusera på. när tex 50 situps blir lätt så lägg inte på en 10 kilosvikt. öka istället repsen till 75 eller 100 och forsätt öka reps! för om du ökar vikt så kommer magmusklerna att trycka fram kroppsfettet och det får dej bara att se tjockare ut. Personligt tips: gör situps i sängen, madrassen gör att du sjunker ner med svanken och du behöver bara lyfta till du känner att magen spänner. tro mej det är den bästa sortens situps för att få en smal mage med magrutor
 
2: styrketräning= bad! Om du kör marklyft eller bänkpress och liknande styrkeövningar, ta inte för mycket vikt och gör dom inte för ofta. Marklyft gör som många vet ryggen väldigt stark och gör där med midjan bredare. Och det har visat sej är väldigt oattraherande. så istället för att göra t.ex 5 reps på 170kg så sänk istället till 120 och kör 12 reps. det gör att kroppen blir uthållig och friskare och dessutom håller dej snyggare!
 
3: genetiken spelar roll När alla böjar gymma så har vi automatiskt en muskelgrupp som har mycket lättare att bli större och starkare fortare än alla andra muskler. T.ex när jag och Kenneth började gymma så var jag väldigt stark i triceps och han i biceps. så när du tränar den starkare muskelgruppen lika ofta som alla andra så kommer den automatiskt att dra iväg och bli opassande stor enligt Adonis index. Du bli att se onormal ut och måste jämna ut det. så sänk vikterna på den starkare muskelgruppen och träna uthållighet på den muskeln istället så dom andra musklerna får komma ikapp.
 
4: gör inte favoritövningarna för ofta: alla har sina favoritövningar på gymmer och det här tipset är liknande med tips 3. tränar du samma övning vecka ut och vecka in så kommer kroppen att bli ojämnt utvecklad till slut så det du borde göra är att byta träningsprogram var 6:e vecka och göra andra övningar i olika viklar för alla muskelgrupper så kommer kroppen att bli jämnt utvecklad och mycket snyggare.
 
Det här kallas "the golden ratio" och bör följas för dom som tränar för att bli snygga och inte stora. det blev lite mycket om den här delen så deffning kommer nog ikväll eller imorgon. träna hårt så länge och tänk på dom här punkterna för dom är nog dom viktigaste som finns inom träning. chiao!

Kommentera

Publiceras ej