Något som många glömmer efter ett gympass är att stretcha. man bör stretcha före passet och efter det göra någon mindre cardioträning bara för att få igång alla leder och muskler innan man börjar ta i, och sen stretcha ut den muskeln som du tränat efter varje övning och sen senare när man kommer hem för att undvika att bli stel och få träningsvärk. 
 
.
 
Idag fick jag en bok som heter maximal muskeltillväxt (hoppas anja blir stolt över mej att jag läser) som jag ska läsa och lära mej lite mer för att kunna tipsa er om lite nya saker. mer info om hur man ska äta rätt och hur man ska träna i mer olika former
 
för alla som vill bli större kroppsmässigt och samtidigt bli starka så måste man pendla maten mellan deffning och bulkning i olika perioder. så i 3 månader kan man köra deffning t.ex LCHF och sen köra bulkning i 3 månader.
 
Det är på det här sättet som budybuilders tränar för att få sej en större, mer massiv kroppsbyggnad. först tränar dom sej rippade och sen äter dom upp sej rejält så dom får mycket fett på kroppen. varför göra nått sånt kanske ni undrar ? jo för att musklerna ska växa så behövs fett. för musklerna består av väldigt mycket fett och därav måste man öka fattintaget ju större man vill att musklerna ska bli.
 
Bulkning är med andra ord precis raka motsatsen till deffning. du ska vräka i dej så mycket kolhydrater som du bara kan och se till att försöka bli mullig. för det tränar man senare bort under nästa deffperiod.
 
det blev inte så långt det här inlägget men jag har pumpat slut på mej själv på gymmet och ska upp tidigt så de får räcka för idag :) hej så länge!
 
Här är en tränare jag följer som ger skitbra tips och som jag ska försöka föra vidare till er så gott jag kan. kolla in om ni vill Kyle Leon heter han och finns på youtube och andra ställen
 
Idag var det den första styrketävlingen någonsin i filipstad och det var faktiskt större än vad jag hade trott. jag var med som viktbytare (sån som lägger på rätt vikt till dom tävlande.
 
Det var 42 deltagande från hela värmland och det var riktigt kul att se hur en riktig tävling gick till även fast jag aldrig funderat på att börja. Fast jag tror att filipstads atletklubb får lite skit för att vi gjorde hål i golvet i innebandyhallen pga för tunga vikter på marklyftet xD. imorrn sätter jag igång med lite träningstips igen så nu ska jag sova och ladda inför en ny träningsvecka och jobbigt morgonskift så man måste gå upp kl 5.... hej så länge !
Idag tänkte jag skriva lite om det jag ägnade hela 2012 åt, nämligen Deffträningen
 

deffträning är när man tränar bort underhudsfettet och tränar fram synliga fibrer och fästen i musklerna så man tex mer synliga sexpack, fastare bröstmuskler med mera.
 
deffträningen i sej går mest ut på att lära sej att Använda muskeln rätt. Det jag menar med att träna muskeln rätt är att endast fokusera den muskeln du vill träna så att du inte "fuskar" om det blir för tungt och att dra sönder fästena så att dom byggs upp och blir starkare.
 
att deffträna handlar inte om att bygga styrka i musklerna. det hanldar om att göra den uthållig och mera "grundstark". när man tränar så bryts musklerna sönder, det är av det man känner den där jobbiga mjölksyrekänslan och gör att man blir helt hjälplös. och att träna uthållighet gör att man höjer sin mjölksyregräns.
 
så det finns 4 viktiga saker i deffträningen :
 
1: Många reps. Att köra många reps gör att duu tvingar fram det allra yttersta av muskelns krafter och gör att fibrerna bryts sönder och gör att den blir starkare. och det är viktigt att göra övningen helt rätt! vissa stannar ju till exempel hantelcurls när dom har sträckt ut armen 2/3 av den totala längden. men det är den sista tredjedelen som är viktigast för det är då muskeln bryts sönder och blir bättre och synligare.
 
2: slow negatives är när du håller emot vikten som du tränar med och försöker Hålla tillbaka den. om du t.ex håller i en hantel och börjar med armen helt uppåt så ska du sänka den sakta och känna hur muskeln dras ut och hur mjölsyran ska komma. gör det 10 reps och repetera sedan detta 3 gånger.
Flyes är en av dom bästa sättet att träna dina muskelfästen för snygga och fasta bröst
 
3: sömn. sömn har en stor verkan på all slags träning. det är under tiden som du sover som musklerna byggs upp och återhämtar sej. så om du sover lite så hinner musklerna aldrig vila och du kommer kanske att överansträna dej och till och med skada dej. så vila ordentligt på nätterna.
 
4: maten. Den här punkten är den jag skrev om i del 1 häromdagen. LCHF är en väldigt bra metod för att få bort kroppsfettet och samtidigt bygga upp musklerna på rätt sätt.
 
Det var allt jag hade för den här gången. det blir eventuellt ett inlägg imorrn annars kommer det ett nytt på måndag. kör hårt så länge !
Idag ska jag skriva lite allmän information om Adonis index som kan vara en rätt så bra tankeställare för dom som tränar.
 
Adonis index
 
 
 
Adonis index är även kallad "den perfekta kroppen" och baseras på den grekiska guden adonis. för enligt studier och forskning så har dom kommit fram till att män och kvinnor omedvetet tänder på en "adonis kropp" utan att kunna hjäla det och utan att ens själv veta av det. så när man börjar gymma eller redan har gymmat ett tag så finns det 2 möjliga sätt som din träning kan gå åt. Du kan antingen träna dej längre eller närmre ifrån ditt adonis index. så det jag säger är att vissa tränar sej fulare till det motsatta könet omedvetet. så här kommer lite tips på hur man ska träna för att undvika att träna sej åt fel riktning.
 
1: Använd inga extra vikter till magen. säg att du vill ha en slank och snygg mage med eventuella sexpack och allt de där. du ska du ABSOLUT INTE använda vikter till magen. som alla vet så blir muskler större av styrketräning, och det gäller magmusklerna också. alla har ett sexpack oavsett hur stora eller små dom är, men det döljer sej under kroppsfettet. Så det är kroppsfettet du ska fokusera på. när tex 50 situps blir lätt så lägg inte på en 10 kilosvikt. öka istället repsen till 75 eller 100 och forsätt öka reps! för om du ökar vikt så kommer magmusklerna att trycka fram kroppsfettet och det får dej bara att se tjockare ut. Personligt tips: gör situps i sängen, madrassen gör att du sjunker ner med svanken och du behöver bara lyfta till du känner att magen spänner. tro mej det är den bästa sortens situps för att få en smal mage med magrutor
 
2: styrketräning= bad! Om du kör marklyft eller bänkpress och liknande styrkeövningar, ta inte för mycket vikt och gör dom inte för ofta. Marklyft gör som många vet ryggen väldigt stark och gör där med midjan bredare. Och det har visat sej är väldigt oattraherande. så istället för att göra t.ex 5 reps på 170kg så sänk istället till 120 och kör 12 reps. det gör att kroppen blir uthållig och friskare och dessutom håller dej snyggare!
 
3: genetiken spelar roll När alla böjar gymma så har vi automatiskt en muskelgrupp som har mycket lättare att bli större och starkare fortare än alla andra muskler. T.ex när jag och Kenneth började gymma så var jag väldigt stark i triceps och han i biceps. så när du tränar den starkare muskelgruppen lika ofta som alla andra så kommer den automatiskt att dra iväg och bli opassande stor enligt Adonis index. Du bli att se onormal ut och måste jämna ut det. så sänk vikterna på den starkare muskelgruppen och träna uthållighet på den muskeln istället så dom andra musklerna får komma ikapp.
 
4: gör inte favoritövningarna för ofta: alla har sina favoritövningar på gymmer och det här tipset är liknande med tips 3. tränar du samma övning vecka ut och vecka in så kommer kroppen att bli ojämnt utvecklad till slut så det du borde göra är att byta träningsprogram var 6:e vecka och göra andra övningar i olika viklar för alla muskelgrupper så kommer kroppen att bli jämnt utvecklad och mycket snyggare.
 
Det här kallas "the golden ratio" och bör följas för dom som tränar för att bli snygga och inte stora. det blev lite mycket om den här delen så deffning kommer nog ikväll eller imorgon. träna hårt så länge och tänk på dom här punkterna för dom är nog dom viktigaste som finns inom träning. chiao!
Jag och många andra känner nog likadant i början när man börjar gå till gymmet, att det är tråkigt och att det är lätt att hoppa över det någon gång ibland och till slut så har man gett sej totalt med allt. och det enda som kan få dej att gå ifrån det till att i stort sett bli beroende av det istället är motivation!
 
Sluta se gymmet som ett måste och gör det istället till en självklarhet, vad gör du för gott till kroppen av att sitta framför Tv:n i 2 timmar. gå isället till gymmet. säg tex som jag är på gymmer runt 8 timmar i veckan effektiv träning, det är inte mer än ca 6 % av hela din vecka och dom resterande 94% jobbar du, sover och gör allt annat.
 
jag ska ge lite tips på hur man kan motivera sej på bästa sätt.
 
1: för det första så är det alltid bra att ha en kompis att träna med som är skapligt jämnstark med dej så man kan hjälpa varandra och peppa varandra under träning, det brukar också bli lättare att komm iväg då för att man kanske är lite blyg som ny på gymmet för alla jättar som är där
 
2:träna i din egen takt och bli inte viktfixerad, folk bli mer imponerade på en person som har låg vikt och gör rätt än en person som lastar på vikterna och kastar upp dom så att den personen fördärvar sej totalt och dessutom ser urlöjlig ut.
 
3: Skaffa en träningsdagbok som du skriver ner vad du gör, vilken vikt du har och hur många reps du kör. gymgrossisten har såna för 150 kr och dom räcker i 365 dagar. För kör man som jag 4-5 pass i veckan så har man kanske runt 40-50 kroppsövningar att komma ihåg vikt på och det är omöjligt att komma ihåg. man kan dessutom tävla med sej själv lite mer med en sån ifall man inte kan få med sej polarna dit.
 
 
 
4: för och efterbilder. det är skitbra att ta för och efterbilder för att kolla hur utvecklingen går. för det bli omotiverande att kolla på sej själv i spegeln varje morgon och själv tycka att man inte kommit någonvart. men tar man en bild varje månad på kroppen så syns det att det händer något.
 
 5: Ät rätt Man kommer aldrig någonvart om man går till gymmet och sen drar i sej en chipspåse när man kommer hem. Om du vill bli rippad och smal så ska man äta som jag skrev i förra inlägget, för det kanske är jobbigt att lägga av med godis, chips och dricka men vill man bli fin så får de kosta lite också ! så tagga ner det onyttiga till helgerna bara och kör det nyttiga på vardagarna. och blir det någon dricka kvar efter helgen, häll ut så du inte blir frestad eller kasta dom kvarvarande chipsen eller godiset.
 
Det är lite tips på hur du ska komma igång. för det är ingen picknik att få den kroppen man vill ha. det går inte att beställa via postorder.du måste göra det själv !
 
Nästa inlägg blir om en fördjupning i deffningsträningen och lite om Adonis index
 
chiao så länge!
För alla som har som nyårslöfte att gå ner i vikt och bli "rippade" till beach 2013 så finns det bara en sak att tänka på, DEFFA!
 
När jag för cirka ett år sen började deffa så hjälpte min kompis Kenneth mej att välja ut produkter som jag skulle ha att äta, LCHF var svaret på alla tankar jag haft om det, mat med väldigt mycket fett och protein och så lite kolhydrater som möjligt. Folk tror att fett gör att man blir fet men det är helt fel! 
 
 
 
Sanningen är att det är kolhydrater som gör att man lägger på sej fett. för att man kollar energimässigt hur mycket energi du förbukar av det du äter så omvandlas 98% av fettet till energi som kroppen blir pigg av. om du istället äter mycket kolhydrater så omvandlas kolhydraterna till "onyttigt fett" som tar mycket längre tid att förbränna och som göder fettcellerna till att bli större och där efter gör dej mulligare.
 
Så här är lite tips på vad jag äter om dagarna:
 
Frukost: 2 skivor lingongrova, 2 stekta ägg, 2 skivor bacon, utan smör. 1 glas turkisk youghurt, den med 10% fett ( alternativt kvarj för dom som pallar med smaken)
 
Mellanmål: Whey 80 protein eller en frukt
 
Lunch: tonfisk med apetina fetaost (alternativt keso) eller någon annan fisk, skaldjur eller kyckling
 
Middag: skaldjur, fisk eller kyckling, wok eller stark mat. 
 
Kvällsmål: 1 glas turkisk yoghurt 10%.
 
Tänk på att äta stark mat för det gör att kroppen förbränner fortare, och ät mycket protein jämt innan läggdags. Turkisk yoghurt eller kvarj är väldigt bra för det är ett "långvarigt protein" som håller dej mätt hela natten utan problem och låter kroppen arbeta bra medans du sover.
 
Jag har hört tränare sagt att man enligt en ny undersökning ska skippa frukosten och äta första måltiden först vid lunch, men är man som mej så skulle ingen kunna vara i närheten av mej för humöret och energin skulle vara så låg som den går. men jag ska ge er tips om den metoden i nästa del.
 
Och glöm inte: MYCKET TRÄNING! det räcker inte med att bara göra lite situps och tro att det är bra.
 
chiao så länge
 
förra året så lyckades jag att göra en del av dom saker som jag hade tänkt mej, som att köpa skoter, köpa min drömbil och åka till rom. det här året så har jag 4 stora saker på min att göra lista som jag verkligen ska göra allt för att fullfölja!
 
1: Dra en roadtrip till amsterdam en vecka
 
2: hoppa fallskärm
 
3: åka till tailand eller något annat ställe med Anja och Vienna
 
4: Styla min bil så den blir att se ut precis som jag vill ha den
 
Jag tycker att det är lagom press på det men jag ser fortfarande en stor möjlighet i det så det är bara att köra på och se vad året bjuder på
 
 
 
Idag har jag fått tummen ur röven och gjort något vettigt efter gymmet och satt upp spotlights vid sängen så min kära flickvän kan läsa på kvällarna när hon är här :)
 
på tal om annat så har jag fått mycket frågor på gymmet om hur jag deffar och hur jag tränar osv, så jag ska börja att skriva ner lite här på bloggen hur JAG kör och tränar. dett kanske inte passar alla så bra men jag ska ge lite tips om vad jag har lärt mej och hur man ska göra för att få en rippad kropp så fort som möjligt. Chiao så länge