träningstips del 4: deffträning

0kommentarer

Idag tänkte jag skriva lite om det jag ägnade hela 2012 åt, nämligen Deffträningen
 

deffträning är när man tränar bort underhudsfettet och tränar fram synliga fibrer och fästen i musklerna så man tex mer synliga sexpack, fastare bröstmuskler med mera.
 
deffträningen i sej går mest ut på att lära sej att Använda muskeln rätt. Det jag menar med att träna muskeln rätt är att endast fokusera den muskeln du vill träna så att du inte "fuskar" om det blir för tungt och att dra sönder fästena så att dom byggs upp och blir starkare.
 
att deffträna handlar inte om att bygga styrka i musklerna. det hanldar om att göra den uthållig och mera "grundstark". när man tränar så bryts musklerna sönder, det är av det man känner den där jobbiga mjölksyrekänslan och gör att man blir helt hjälplös. och att träna uthållighet gör att man höjer sin mjölksyregräns.
 
så det finns 4 viktiga saker i deffträningen :
 
1: Många reps. Att köra många reps gör att duu tvingar fram det allra yttersta av muskelns krafter och gör att fibrerna bryts sönder och gör att den blir starkare. och det är viktigt att göra övningen helt rätt! vissa stannar ju till exempel hantelcurls när dom har sträckt ut armen 2/3 av den totala längden. men det är den sista tredjedelen som är viktigast för det är då muskeln bryts sönder och blir bättre och synligare.
 
2: slow negatives är när du håller emot vikten som du tränar med och försöker Hålla tillbaka den. om du t.ex håller i en hantel och börjar med armen helt uppåt så ska du sänka den sakta och känna hur muskeln dras ut och hur mjölsyran ska komma. gör det 10 reps och repetera sedan detta 3 gånger.
Flyes är en av dom bästa sättet att träna dina muskelfästen för snygga och fasta bröst
 
3: sömn. sömn har en stor verkan på all slags träning. det är under tiden som du sover som musklerna byggs upp och återhämtar sej. så om du sover lite så hinner musklerna aldrig vila och du kommer kanske att överansträna dej och till och med skada dej. så vila ordentligt på nätterna.
 
4: maten. Den här punkten är den jag skrev om i del 1 häromdagen. LCHF är en väldigt bra metod för att få bort kroppsfettet och samtidigt bygga upp musklerna på rätt sätt.
 
Det var allt jag hade för den här gången. det blir eventuellt ett inlägg imorrn annars kommer det ett nytt på måndag. kör hårt så länge !

Kommentera

Publiceras ej